Praktijkondersteuner Somatiek – Huisartsenpraktijk J.W. de With – Leeuwarden

Welkom bij Huisartsenpraktijk J.W. de With

Welkom op onze nieuwe website. Na de zomervakantie wordt de mogelijkheid geboden om herhaalrecepten, e consulten te doen en e-mails te versturen. U kunt op onze site 24 uur per dag informatie krijgen over onze praktijk, gezondheid, nieuws en nog veel meer. Wat vindt u verder op onze site? Lees over ons team, hoe u ons kunt bereiken voor afspraken en waar u ons kunt vinden.

Openingstijden en afspraken

Wij zijn iedere werkdag geopend van 8.00u tot 17.00u. De assistente heeft pauze van 10.00u tot 10.30u en van 12.30u tot 13.30u. Als u ons belt, krijgt u een keuze menu:

Kies 1 voor spoedgevallen
Kies 2 voor herhaalrecepten
Kies 3 voor de assistente

De spoedlijn is alleen voor medische vragen waarbij direct overleg noodzakelijk is. De spoedlijn is niet voor recepten, verwijzingen, het opvragen van uitslagen of het inplannen van afspraken.

Heeft u buiten onze openingstijden met spoed een huisarts nodig?
Belt u dan met de Dokterswacht  0900-112 7112.

Bij levensbedreigende situaties: bel direct 112.

 

Inschrijven/nieuwe patiënten

De praktijk neemt momenteel  geen nieuwe patiënten aan.

 

Praktijkondersteuner Somatiek

De praktijkondersteuner somatiek (POH-S) verleent zorg en ondersteuning aan mensen met een chronische ziekte, zoals diabetes mellitus, hart- en vaatziekten (CVRM) , astma, COPD.  Daarnaast geeft de praktijkondersteuner ondersteuning aan (kwetsbare) ouderen.

Spreekuur Praktijkondersteuners
De POH-S heeft een eigen spreekuur en kan, indien dit nodig is, ook patiënten thuis bezoeken.
Tijdens de spreekuren zullen met name adviezen en voorlichting over leven met de chronische ziekte onderwerp van gesprek zijn.
Daarbij wordt gesproken over leefstijl, welke ondersteuningsmogelijkheden er zijn, wat de mogelijke gevolgen kunnen zijn voor het dagelijks leven en hoe het ontstaan van eventuele complicaties en/of risico’s zo klein mogelijk gehouden kan worden.
De consulten bij de POH zijn ongeveer 20 minuten en daarmee langer dan bij de huisarts.
De POH bespreekt uw medicijngebruik en ook de jaarlijkse- en/of 3-maandelijkse laboratorium onderzoeken met u. Zo nodig wordt medicatie aangepast in goed overleg met u en met de huisarts.
De controle onderzoeken, zoals bloeddruk en gewicht, worden eventueel aangevuld met voor uw aandoening relevante onderzoeken, zoals voetonderzoek bij diabetes en longfunctieonderzoeken bij COPD.

Verloop
U wordt via de huisarts of via terugverwijzing door de specialist in het ziekenhuis naar de POH-S verwezen voor een eerste afspraak. Er kan via de doktersassistente een afspraak voor u ingepland worden of de POH-S neemt zelf contact met u op voor het maken van een afspraak.

Registratie en overleg
De POH-S rapporteert in het Ketenzorg Informatiesysteem (KIS).  Dit is een multidisciplinair informatiesysteem voor integrale zorg. Dit systeem helpt bij de behandeling van patiënten met chronische aandoeningen.
De registratie in het KIS wordt gekoppeld aan uw patiëntendossier in het HIS (Huisartsen Informatiesysteem), waardoor de huisarts de gegevens kan inzien.
De POH-S heeft korte lijnen en regelmatig overleg met de huisarts. De huisarts is en blijft eindverantwoordelijk en houdt zicht op de voortgang van de behandeling.

Vergoeding
Voor de uitvoering van de chronische zorg door de POH-S zijn wij aangesloten bij de Ketenzorg. Alle zorg die binnen het ketenzorgprogramma valt wordt vergoed uit de basisverzekering.

Verhinderd?
Bij verhindering vragen wij u vriendelijk om dit minimaal 24 uur van tevoren aan de doktersassistente door te geven en een nieuwe afspraak te maken. Indien u te laat afzegt of niet op de afspraak komt, kunnen kosten in rekening worden gebracht. Daarnaast kan het gevolgen hebben voor het verloop van de behandeling.